La UMA obté podi en el Certamen Internacional de València
La banda aconsegueix una tercera posició en segona secció

La Unió Musical Alqueriense (UMA) aconsegueix un tercer premi en el 133 Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2019, un dels esdeveniments musicals per a bandes més important del món que s’ha celebrat durant el mes de juliol.

La UMA, formada per 68 músics, va participar en la segona secció d’aquest concurs de caràcter internacional el passat 19 de juliol, i com a peça introductòria va interpretar el pasdoble Sit de Plata de José Rafael Pascual Vilaplana. Com a obra obligada va interpretar Brigantia de los vientos, de l’argentina Eva Lopszyc, la qual va ser valorada pel jurat amb 169,5 punts. Give us this day, del compositor nord-americà David Maslanka, va ser la peça lliure que va interpretar la societat musical, valorada amb 172,5 punts, obtenint així una puntuació total de 342 punts.

La Unió Musical Alqueriense amb aquesta puntuació va rebre el premi de bronze que es va entregar durant la nit del certamen a la directora de la banda, Lidón Valer, i al president de la societat musical, Javi Lara.

En aquest referent cultural en el món de la música participen bandes d’arreu del món. La UMA ha sigut l’única banda de la província de Castelló que ha participat en la segona secció, competint contra bandes procedents de Portugal, Alacant, Toledo, Tenerife i la Corunya.

Com explica Lidón Valer, la directora de la societat musical, “ha estat un gran projecte per a una xicoteta banda com és la nostra”. En aquesta línia matisa que “em sent orgullosa de ser la directora d’aquesta societat musical per la constància i dedicació dels seus integrants, ja que sense aquest treball continu res seria possible, i com no, és un privilegi per a tots haver optés aquest premi”.

Així doncs, amb aquest premi de bronze, la banda de les Alqueries suma un guardó més al seu palmarés de caràcter internacional, ja que en 2006 la UMA va participar en el Certamen Internacional Vall d’Aosta, en Itàlia, aconseguint el primer premi en la tercera secció, en 2010 també va obtenir el primer premi de la segona secció en el IV Certamen Internacional de Bandes de Música de la Sénia i en 2017 la medalla d’or en la tercera modalitat Harmony Concert del World Music Contest de Kerkrade.

Actes del certamen

Accés a la fonoteca virtual CIBM

© 2020   UMA

CECE Tots + IVC + Fes Cultura color.jpg

CASA DE LA MÚSICA i LA DANSA

Carrer Les Corts, 30

12539 Les Alqueries (Castelló)

Telèfon: 964511617  

uniomusicalalqueriense@gmail.com
escolademusicaalqueries@gmail.com