top of page

Construït a l’any 2008, la “Casa de la Música i la Dansa” és un dels edificis emblemàtics de la localitat i és la seu de la Unió Musical Alqueriense.

Disposat en un espai amb més de dos mil metres quadrats de zona verda adjacent a l’edifici, la “Casa de la Música i la Dansa” presta servici tant a la Unió Musical Alqueriense com a la seua pròspera escola de música. Es tracta d’un espai de mil metres quadrats destinats a la interpretació musical i el seu ensenyament, una construcció que afavoreix un ambient amable de creativitat i desenvolupament social.

De disseny modern, senzill i funcional. Concebut pels arquitectes Guillermo Font Sánchez-Cortés i Joana Maymó Venye, la “Casa de la Música i la Dansa” es composa de dos volumetries cúbiques contundents de formigó i vidre unides formant una L.  L’ús de materials nobles com el vidre o la fusta als interiors provoca una sensació de calidesa i benestar que acompanya els ocupants en totes les estances.

La totalitat dels espais que composen l’edifici es presenten en una única planta. La “Casa de la Música i la Dansa” compta amb una magnífica sala d’assajos, cinc aules col·lectives, cinc aules d’assaig individual i dos salons de dansa, així com una sala de reunions, taulell de consergeria, banys adaptats i un espai per l’emmagatzematge.

Durant el dia, la llum natural envaeix cadascuna de les aules col·lectives, salons de dansa, sala d’assajos i vestíbul a través dels amplis tancaments envidriats, que al seu torn ofereixen vistes i accés directe al jardí exterior, escenari idoni per a concerts a l’aire lliure. Per la nit, la “Casa de la Música i la Dansa” es transforma en una gran llum habitada.

La sobrietat que imprimeixen les línies rectes de la modulació dels tancaments, el joc dels alegres tons verds al jardí i als revestiments interiors, l’excel·lent canalització de la llum natural cap a l’interior de l’edifici i la confortable calidesa dels acabats de fusta a l’interior fan de la “Casa de la Música i la Dansa” la llar perfecta per a la Unió Musical Alqueriense.

bottom of page